Mekan Tasarımı

Her mekanın bir öyküsü, kendine ait bir ruhu vardır. Tasarımlarımızda hep söyleriz, kullanıcı esastır. Mekanlar zamanın modasına, akımına göre değil kullanıcının ihtiyaçlarına, ruhuna ve karakterine göre tasarlanmalıdır. Nasıl ki başarılı yazılmış bir kompozisyonda bir kelime eklemek veya çıkartmak kompozisyonun ahengini bozuyor ise başarılı tasarlanmış bir mekanda da herhangi bir objeyi eklemek ve çıkartmak bütünde ahengi bozmaktadır. Mekan kullanıcı ile bütünleştiğinde yaşamaya başlar, kullanıcı yaşar mekanlar yaşar…

 İnveka olarak mekanlarınızı tasarlamadan önce mutlaka bir tanışma kahvesi içer size sizin ruhunuz ile bütünleşen  estetik, kaliteli ve konforlu mekanlar yaratmaktan keyif alırız.  Sizin eviniz sizi anlatsın… Başka hikayeleri dinlemeye gerek yok…

İnveka Hakkında-2
İç Mekan Tasarımı

İç Mekan Tasarımında Görsel Algıyı Etkileyen Tasarım Unsurları

   İç mekânda görsel algıyı etkileyen tasarım unsurları ışık, malzeme ve renk olarak belirtmek mümkündür. 

Işık: Işık mekânın karakteristik özelliklerini tanımlanması için kullanılan kavramlardan biridir. Mekân içerisinde istenilen dinamiği oluşturma açısından; başlıca bir tasarım öğesi olan ışığın özelliklerini bilmek gerekir.

Malzeme: Malzeme İç Mekân tasarımların da yüzey dokularını, formlarını, iç yapılarını, akışkanlıkları ve özelliklerini etkilemektedir. Malzeme İç Mekân Tasarımlarının fiziksel performansını ve kalitesine önemli katkılarda bulunur. Tüm bunların yanında malzeme İç Mekân Tasarımlarında görselliği etkileyen en yetkin öğe olarak karşımıza çıkmaktadır.

Renk: Renk önemli bir görsel algılama bileşeni olmasının yanında psikolojik algılama ve estetik boyutuyla birlikte İç mekânın güçlü iletisidir. Renk İç Mekânın dinamiklerini değiştirebilir. Renkle yapılan görsel tasarımlarla mekân olduğundan daha durağan veya dinamik hissettirilebilir. Ve ayrıca farklı renklerin bir arada kullanılmasıyla mekandaki hacimler de olduğundan daha yüksek, daha geniş, daha dar ya da derin görülebilmektedir.

İç Mekan Mobilya Etkileşimi

İç mekân tasarımlarında, kullanıcı istekleri esas alınarak, mobilya elemanları etkileşiminin en uygun şekilde tasarlanması gerekmektedir. Bir başka deyişle, İç Mekânın mobilyaları ile etkileşimi, mekân kullanıcısının mekândan beklentileri ve özellikleri ile değer bulmaktadır.

Günümüzde küçük alanlı konutların kullanımı, mobilyaların eskiden farklı olarak daha nitelikli olması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. Bu doğrultuda Türkiye’de konut içinde kullanılan mobilyaların tasarım ve işlevsellik özellikleri açısından zenginleştirilmesi gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. 

 

İç Mekan Tasarımı
Add to cart
Sohbet Başlat
Merhaba,
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?